Чувствате се тъжни през август? Има научна причина за това

Чувствате се тъжни през август? Има научна причина за това Месец август - отпуска, плажове, коктейли, купони... и все пак ви се случва от време на време да се чувствате необяснимо унили. Защо?
За явлението си има дори психологически термин - "августовска тъга". Психологът Стивън Ферандо от Медицински център "Уестчестър" го сравнява с усещането, което много хора имат в неделя вечер, само че с продължителност цял месец.
Настроението на някои хора се влияе силно от сезона. Както знаем, депресиите често се проявяват през зимата, когато е студено, слънчевата светлина е по-малко и се стъмва по-рано.
През месец август пък, особено през втората му половина, вече се прокрадва мисълта за приключващата почивка, предстоящата работна есен не обещава нищо толкова приятно, а и температурите започват да падат с градус или два. Тези фактори карат хората да се чувстват по-тъжни, обикновено за период от около две седмици, обяснява Фернадо през New York Magazine.
Според специалистите за да се справите със състоянието, на първо място не трябва да се изолирате. Излизайте с приятели или организирайте нещо със семейството си. Запълнете свободното си време с дейности, които обичате, бъдете активни. Но не се чувствайте виновни, че не сте 100% щастливи и позитивни постоянно - никой не е такъв
16.08.2018, 14:24 часа
1265 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha