Старец почина след обир в дома му, крадецът получи условна присъда

Старец почина след обир в дома му, крадецът получи условна присъда Бандит, свил всичките спестявания на 94-годишен дядо, бе изправен на подсъдимата скамейка, научи агенция BulNews. Около половин година след кражбата старецът починал, а наскоро на крадеца беше постановена условна присъда от 8 месеца затвор за посегателството. 
Делото срещу В.М., който е безработен и с основно образование, се гледа от магистратите на районния съд във Враца. От документите става ясно, че старецът И.Н. живеел сам в къщата си във врачанско село. 
Заради напредналата си възраст, дядото често прибягвал до услугите на свои съселяни за работа по двора срещу заплащане. В.М. познавал стареца и ноември миналата година дядото го извикал да му нареже дървата в двора срещу 40 лева. След като нарязал дървата, подсъдимият влязъл с дядото в къщата, за да си получи заплащането. В това време старецът без да се замисля извадил от под мушамата на масата голяма сума пари и от нея взел 40-те лева. След това двамата излезли на двора, а крадецът се направил, че си отива, но вече бил измислил как да остави дядото без пукната пара. Когато старецът се обърнал и тръгнал да нахрани кокошките си, подсъдимият се върнал в къщата, извадил парите и бързо избягал.
Оказало се, че В.М. бил задигнал 1 200 лева от дядото. Скоро след това крадецът бил заловен, но от парите нямало и помен. В началото на декември подсъдимият могъл да върне на потърпевшия само 50 лева и сякаш забравил за стореното. На 1 април тази година дядото починал, а пред магистратите крадецът си признал всичко и съжалил за откраднатото от дядото. 
Сега В.М. е осъден освен с условната присъда, а и да заплати и 1 150 лева граждански иск на наследника на дядото за причинени имуществени вреди.
 
17.08.2018, 08:26 часа
1465 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha