Отворено писмо на Клъстер за свободно слово, медии и журналистика до ръководството на Нова телевизия

Отворено писмо на Клъстер за свободно слово, медии и журналистика до ръководството на Нова телевизия Клъстер за свободно слово, медии и журналистика пита защо е махнато предаването на Милен Цветков от Нова телевизия? Отговор, като "това е политика на медията " няма да приемем. Прекалено много държавни пари, взети от българския данъкоплатец и Европа чрез държавните институции за реклама усвоява касата на Нова телевизия, за да приемем отговор за политиката на компанията като напълно частен субект. Тя се води национална медия и дължи обяснения не само за сегашното сваляне от ефир на предаването на Милен Цветков, но и къде е водещата Ани Цолова, за която ни обясни, че подготвя свое предаване и скоро ще я видим на екран. 
Не можем да обвиняваме Цветков и Цолова за мълчанието по случая, знаейки че това им е заложено в договорите и са уязвими със заплаха от съдебно преследване. 
Нова телевизия дължи обяснение на целия български народ и зрителите си, благодарение на които съществува. Очакваме детайлно обяснение как и защо се отстраняват водещи и предавания от национален ефир, при положение че сме на 111 - то място в световната класация по свобода на словото.

Председател: Кристиян Коев
18.08.2018, 12:55 часа
975 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha