Агресивен хлапак изби зъбите на съученик, порицават го пред школото му

Агресивен хлапак изби зъбите на съученик, порицават го пред школото му Агресивен хлапак от Врачанско, избил зъбите на свой познат, бе изправен на подсъдимата скамейка, научи агенция BulNews. Кървавата свада между двамата ученици е от ноември миналата година в село Алтимир, но едва преди дни магистратите постановиха наказанието на С.Л.
От документите по делото става ясно, че боят е станал на 21 ноември. Тогава агресивният младеж, който е ученик в 10 клас на ПАГ „Никола Йонков Вапцаров“ в Бяла Слатина, нападнал яростно своя познат М.Г. Каква точно е била причината за атаката не е ясно, но при един от ударите десетокласникът избил 2-ри зъб долу вдясно на другото момче.
По данни на разследването нараняването е средна телесна повреда. Заради възрастта на извършителя и чистото му досие, той  се разминал само с обществено порицание, което трябва да се изпълни чрез прочитане на присъдата пред колектива на школото му. Младежът обаче трябва да заплати направените по делото разноски в размер на 575 лева.
Жертвата пък може да предяви граждански иск срещу нападателя си за претърпените от престъплението вреди.
Определението на магистратите в Бяла Слатина е окончателно.
 
22.08.2018, 08:20 часа
3385 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha