Вижте кои четири храни предпазват от онкологични заболявания

Вижте кои четири храни предпазват от онкологични заболявания Храненето е основен фактор за здравето на организма. За да се поддържа здраво тялото и да не се стига до онкологични заболявания, е много важно да се храним здравословно. 
Ракът е болестта на 21-ви век. Онкологичните заболявания могат да възникнат поради редица фактори. С нарастването на злокачествените клетки, минералите, витамините и естествените антиоксиданти помагат в борбата с тежкото заболяване.
Броколито е източник на витамини С и К - то има противораков и антибактериален ефект, предпазва сърдечно-съдовата система и може да предотврати атеросклероза.
Чесънът съдържа голямо количество серни съединения - спира растежа на тумори на хранопровода, дебелото черво, пикочния мехур и простатата. Освен това, чесънът има химически свойства, които блокират разпространението на злокачествения процес.
Домати - източници на ликопен и витамин С. Тези зеленчуци са също антиоксиданти и елиминират свободните радикали, подобряват на психическата и физическата активност, както и намаляват  риска от сърдечно-съдови заболявания.
В царевицата има ферулинова киселина и бета-криптоксантин - тези елементи потискат растежа на раковите клетки. В допълнение, царевицата прочиства от бъбречни камъни и има добър ефект върху работата на червата.
24.08.2018, 12:03 часа
968 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha