Волейболният "Монтана" започна подготовка без чужденците /снимки/

Волейболният "Монтана" започна подготовка без чужденците /снимки/ Волейболистите на "Монтана" стартираха лятната си подготовка. На първата тренировка старши треньорът Даниел Пеев изведе група от 9 състезатели. Сред тях не бе 202-сантиметровият център Иван Латунов, който е получил разрешение да закъснее с един ден. От новите попълнения в зала „Огоста” бяха само четирима - разпределителят на "Хебър" (Пазарджик) Пламен Христов, централните блокировачи Валентин Благинов "Левски"/Софи0я/, Стефан Чавдаров от "Миньор"/Перник/ и диагоналът Иван Дамянов също от "Миньор"/Перник/.
От тримата чужденци първи към отбора трябва да се присъедини финландският диагонал Анти Пойкела. Като представител на ЕС 29-годишният волейболист няма визови проблеми и е чакан в Монтана в началото на септември. Клубът ще трябва да извади работни визи за останалите нови попълнения разпределителят от Русия Сергей Андриевский (Локомотив Новосибирск) и украинският диагонал Виталий Бондар (Шахтьор Солигорск Беларус). Затова двамата ще дойдат на по-късен етап.
По програма следващите три дни отборът на "Монтана" ще тренира в спортния комплекс „Огоста”, а в края на седмицата заминава на едноседмичен лагер в Приморско. Там към групата ще се присъедини и капитанът Мартин Пенев. След това подготовката отново ще продължи в домашна обстановка, като първите контролни срещи ще се играя чак в края на септември. Клубът е финансово обезпечен, а целите остават високи – място в тройката на Суперлигата, участие във финалния турнир за Купата на България и достойно представяне в евротурнирите. Това каза пред отбора кметът на Монтана Златко Живков, който по традиция се срещна със състезателите и треньорите преди първата тренировка.
Кои започнаха подготовка:
Борис Наков, Леон Тончев, Добромир Иванов, Златко Кьосев, Иван Латунов, Кристиян Петров, Пламен Христов (25 г., разпределител, Хебър Пазарджик), Валентин Благинов (18 г., 200 см, център, Левски София), Стефан Чавдаров (център, Миньор Перник), Иван Дамянов (32 г., 194 см, диагонал, Миньор Перник).
Напуснали:
Делчо Раев, Георги Михалев, Адриан Аначков, Аспарух Аспарухов, Константин Абаев, Кирил Клец,Себастиан Роата. 
24.08.2018, 14:34 часа
1044 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha