Специална пратка: От София, Ботевград и Плевен изхвърлят уличните си кучета във Враца

Специална пратка: От  София, Ботевград и Плевен изхвърлят уличните си кучета във Враца Кметът на Враца Калин Каменов разкри днес, че коли от София, Ботевград и Плевен изхвърлят улични кучета в града под Околчица. Това е и големият проблем на общината в борбата с овладяването на популацията на уличните кучета на територията на града.
Каменов подчерта, че проблемът с безстопанствените четириноги в града датира от години, като в последните няколко месеца от общината и регистраторите във видеонаблюдението на града са установили доста голям брой извозени в града ни кучета от други градове. От местната администрация и полицията са започнали проверки на засечените автомобили, които изхвърляли кучетата. 
„При проверката се установи, че на територията на Враца има кучета с чипове от други градове. Има и общини, които не чипират кучета си и нямат програма за овладяване на популацията им и има открити животни, които са без чипове. Знаем от кои градове са, информацията е подадена на органите на реда“, посочи Каменов. 
Той изрази надежда много скоро транспортните средства, които са извозвали кучетата на територията на града, да бъдат установени. „Много е неприятно, но тази дейност ще продължи, за това ще предложа актуализация на местата, където да бъде поставено видеонаблюдение, където се изхвърлят тези кучета“, заяви градоначалникът. 
Кметът се надява с допълнителния видеоконтрол тази дейност да се преустанови и в града под Околчица проблемът с уличните кучета да бъде решен.
 
28.08.2018, 16:45 часа
4301 1
Коментари

....

29.08.2018, 08:07 часа
И като ги установите,какво?Всичко ще продължи по същия начин,както досега.Как преди 30 години нямаше?Защото си ги избиваха,както и трябва да бъде.Тези животни нямат място на улицата.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha