Турски сериал във властта, Сидеров скочи на Симеонов: Той руши държавността! Изнудва за постове

Турски сериал във властта, Сидеров скочи на Симеонов: Той руши държавността! Изнудва за постове Скандалите в управляващата коалиция продължават. След като вчера вицепремиерът Валери Симеонов обвини премиера Борисов в авторитаризъм и взимане на еднолични решения, в рушене на държавността и опити за опазване на личния си рейтинг, тази сутрин председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров скочи срещу Симеонов и също го обвини в рушене на държавността.
"Със и без НФСБ ние продължаваме - правителството. Така сме се разбрали, аз така разбирам мъжката дума", заяви председателят на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров в сутрешния блок на БТВ.
"Не приемам репликите на Валери Симеонов за това, че се управлява еднолично. Твърденията са неверни и провокативни. Нека министрите да кажат дали се управлява еднолично. Има възможности и изказванията да са заради изнудване за постове", разкри той.
"Министрите поеха отговорност, без да са виновни, а Симеонов няма ли да поеме отговорност за обвиненията срещу министъра на туризма Николина Ангелкова. Валери Симеонов руши държавността", допълни Сидеров.
„Недопустимо е да си вицепремиер и да излезеш да кажеш, че се управлява еднолично и да рушиш държавността. Какво правиш тогава в това правителство – излизай в опозиция, почвай партизанска война, ако искаш", призова Сидеров. „Не може да си играеш със стабилността, имахме огромни трудности да направим тази коалиция, припомни още лидерът на „Атака".
Сидеров отбеляза още, че самият Симеонов също би трябвало да подаде оставка, след като сигналът му в прокуратурата срещу министъра на туризма Николина Ангелкова не беше потвърден.
Нещата в НФСБ са по-зле от турски сериал и с "Радини вълнения", коментира председателят на ПГ "Обединени патриоти".
"Няма нарушена комуникация, Валери Симеонов всяка сряда е на Министерски съвет, няма как да е нарушена комуникацията. Не може да си играеш с коалицията така", завърши Волен Сидеров.
Няма да ставам министър, моята роля е по-важна в парламента, категоричен беше Сидеров. До края на тази седмица вероятно няма да станат ясни имената на новите министри, прогнозира още той и отбеляза, че премиерът не бърза с това решение.
Сидеров обяви, че в разговор с премиера, двамата са се обединили около мнението, че начело на МВР трябва да застане човек от системата, който я познава от вътре и ще бъде по–добре приет от служителите.
Припомняме, че в гневна декларация от вчера НФСБ подчертава: „На кой нормален човек не му е ясно, че с въпросните уволнения министър-председателят цели бързо погасяване на общественото недоволство и опазване на личния рейтинг”. От партията са изредили и дълъг списък, в който посочват всички уволнения, които според тях са „поредица от оставки под външен натиск”.
„Искаме да припомним на коалиционните ни партньори, че девизът на партията ни, приет и за девиз на коалицията, е БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО, а не РЕЙТИНГЪТ НАД ВСИЧКО”, завършва позицията на НФСБ, която вицепремиерът Валери Сименов е качил на стената си във фейсбук.
03.09.2018, 09:35 часа
1826 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha