Ето кое е най-силното кафе на света

Ето кое е най-силното кафе на света Ако кафето сутрин не може да ви събуди, вече е намерено решение.
Има нова тенденция - да се направи най-кофеиновата чашка с кафе, която можем да си представим. Специален сорт съдържа 200% повече кофеин, отколкото една обикновена чаша с напитката.
Това стана популярно преди няколко години заради марката, наречена Death Wish Coffee (Предсмъртно желание), която започна да купува подбрани сортове кафе с високо съдържание на кофеин и да произвежда пакетирано кафе с екстремно високи нива на кофеин.
Кафето, което най-често сме свикнали да пием, е направено от зърна от арабика, които обикновено имат по-добър аромат, но по-ниска концентрация на кофеин.
Хранителните инспектори от Щатското министерство по селско стопанство казват, че 400 милиграма кофеин на ден е нормално количество, но Агенцията за контрол на храните и лекарствата предупреждава, че 600 милиграма или повече е прекалено количество.
Днес различни високо кофеинови марки кафе се появяват навсякъде и дори се конкурират за титлата "най-силната чаша кафе в света". Хората, които не са свикнали да пият кафе, трябва да са особено внимателни - при тях голямото количество кофеин може да предизвика тревожност, раздразнителност и сърцебиене.
Една кафена чаша (75 мл) пълна с обикновено кафе съдържа между 30 и 40 мг кофеин. За повечето хора това е достатъчно.
04.09.2018, 09:43 часа
682 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha