Бунт! Врачани скочиха срещу рязането на дървета на улица в града /снимки/

Бунт! Врачани скочиха срещу рязането на дървета на улица в града /снимки/ Врачани се разбунтуваха срещу рязането на дърветата по улица „Иванка Ботева“ в града, видя репортер на агенция BulNews. 
От сутринта въпросната улица е блокирана и около 10-ина мъже се опитват да изрежат всички дървесни видове под зоркото наблюдение на главния архитект на община Враца Чавдар Спасов. 
Както BulNews.bg писа, точно преди една година живущите на улицата врачани отново недоволстваха срещу поголовната сеч на здравите дръвчета. 
Възмутени хора днес протестираха срещу тоталното премахване на дърветата, които не само им пазят сянка през горещите летни месеци, но и прочистват мръсния въздух. Хората блокираха работата по поголовната сеч и искаха да получат отговор кой е наредил „подобно безумие“. 
Главният архитект Спасов обясни, че изсичането е било предвидено много отдавна и всички са били запознати, че ще се случи рано или късно. По думите му то било необходимо, за да може отсечката да бъде асфалтирана и да се направят нови тротоари, а това нямало как да стане без да се премахнат дърветата.
Отговорът му никак не успокои протестиращите врачани. Те заявиха, че от общината вършат безумия и ако така продължават да се асфалтират улици, то в града ни ще остане само асфалт и прахоляк, без зеленина и без нито едно голямо дърво. 
Спасов заяви, че след като бъдат изрязани дърветата по улицата веднага започва асфалтиране на отсечката, а по план е предвидено озеленяване с определени дървесни видове, които ще бъдат на отстояние едно от друго – 6 метра. 
Проблемът на врачани е, че фиданките ще бъдат високи около два метра и ще трябва доста време, за да пораснат, а голяма част от дърветата, които се режат за полагане на новия асфалт са здрави и с хубави корони. 
 
04.09.2018, 09:52 часа
8337 5
Коментари

!!!

04.09.2018, 22:46 часа
Ако падне некое дърво или клон на минаваща майка с количка Кои ще обвините , нека позная общината и кмета че не са си свършили работата.

обратното

04.09.2018, 18:50 часа
А пък какво хубаво има в тези липи на 30 години? Новите дървета са 300пъти по-красиви. На всякъде по света обновяват зеленината само тук те това да си че някой си му е слънце а иска сянка

Кметчето

04.09.2018, 17:25 часа
Няма, няма да стане с тия малоумници в общината. И тая година ще сме на първо място по най - много напуснали града хора.

Нина

04.09.2018, 15:46 часа
Както насадиха дръвчета по Крайречен булевард по улицата около Младежкия дом по улицата срещу табашкия мост и много други този главен архитека да си ходи.

Северозапад-нала България

04.09.2018, 14:24 часа
Винаги когато наближи есента и на бкс им потрябват дърва за зимата, започват поголовна сеч, под предлог, че е санитарна или, че пречи на асфалтирането, аз не виждам в случая какво им пречат тия дървета за асфалтополагането? А те са садени от граждани
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha