Закопчаха млад британец, пребил инвалид в хотел в Слънчев бряг

Закопчаха млад британец, пребил инвалид в хотел в Слънчев бряг

Британски турист е задържан в РПУ Несебър заради побой над инвалид в хотел в Слънчев бряг, съобщи говорителят на ОД МВР Бургас Цветелина Рандева. Тя уточни, че по случая е образувано бързо производство, а репортерска проверка установи, че срещу британеца Дани Д. ще бъде повдигнато обвинение по чл. 325 от НК за хулиганство.
"Извършителят е задържан веднага, образували сме досъдебно производство под надзора на районната прокуратура. В рамките на 24-часовото му задържане ще бъде повдигнато обвинение. Нямам данни пострадалото лице да е приемано в болница", каза директорът на ОД МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов. 
Инцидентът е станал на 5 септември вечерта в хотел, в който 27-годишният англичанин бил на почивка с майка си. Пострадалият пък е турист от Шотландия, настанен в съседна стая, уточниха от полицията.
Когато пияният, а най-вероятно и дрогиран англичанин се прибирал към стаята си, видял мъж с бастун в коридора. Британецът явно объркал стаите и взел непознатия за крадец, затова започнал да го удря, разказаха разследващи.
"По случая се работи интензивно, иззети са видеозаписи от охранителни камери, разпитани са свидетели, назначени са експертизи", казаха още от полицията. Поне половин дузина били очевидците на опитите за бягство на младия британец, който за да избегне арест, прескочил през терасите на хотела. Той обаче е бил задържан веднага след като се приземил на земята. Взета му е кръвна проба за алкохол и наркотици.

07.09.2018, 10:03 часа
705 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha