Стартира велопреходът „Дунав Ултра“

Стартира велопреходът „Дунав Ултра“ Стартира велопреходът „Дунав Ултра“ 2018. Събитието се провежда за пета поредна година и за първи път началото му бе дадено от град Видин. Над 30 участници в колоездачния преход се събраха за кратка церемония рано тази сутрин пред Стамбол капия. Създателят на веломаршрута по поречието на Дунав – Борис Бегъмов отбеляза, че „Дунав Ултра“ печели през 2017 г. в конкурса на Министерството на туризма изключително престижното отличие „Иновация в туризма“, а в същото време в категория „Изборът на българите“ наградата е за крепостта „Баба Вида“. Този факт провокира идеята стартът да бъде даден от град Видин. Бегъмов благодари от името на всички участници и на организационния екип на кмета на Община Видин Огнян Ценков за съдействието и му подари фланелка с логото на маршрута и тазгодишния наслов Teamwork (екипна работа). 
Видинският кмет поздрави участниците, сред които има и румънци, както и един представител от нашия град – Евтим Стефанов. „За мен е чест да бъда домакин на това иновативно събитие, на тази туристическа и спортна инициатива, с която се провежда един значителен преход по поречието на Дунав – от Видин до Дуранкулак. Общината подкрепя инициативата от самото начало. Поздравявам всички за усилията, които полагат и за това, че популяризират велотуризма и местата, където преминава маршрутът. Искам да ви пожелая успех, винаги сте добре дошли отново. Гордея се, че избрахте днес стартът на това вълнуващо събитие да бъде даден във Видин, пред нашата забележителност Стамбол капия. Пожелавам ви успешно пътуване, положителни емоции и да запазите много хубави спомени от това предизвикателство. На добър час!“ – каза Ценков. В небето бяха пуснати сини и бели балони, които символизират реката и прекрасната идея, която съдържа в себе си „Дунав Ултра“.
След официалната част велотуристите се придвижаха през площад "Бдинци" до кръстовището на ул. "Цар Александър II" и ул. "Княз Александър Батенберг", откъдето потеглиха в посока с. Добри дол. Те трябва да преодолеят разстояние от около 600 км до крайната си цел за 48 часа.
07.09.2018, 12:12 часа
915 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha