При отлична организация премина четвъртото издание на GP България „Леденика“ 2018 г. /снимки/

При отлична организация премина четвъртото издание на GP България „Леденика“ 2018 г. /снимки/ При отлична организация, хубаво време и много настроение завърши четвъртото издание на GP България „Леденика“ 2018 г. от календара на Европейската федерация и Втори кръг на Държавното първенство off road от календара на Българска федерация по автомоделни спортове за 2018 г. 
От 7 до 9 септември на специално изградената off road писта край местността Леденика на Врачанския Балкан над 40 състезатели от България и Турция участваха в оспорвана надпревара за призовите места. 
На официалното откриване в събота вечер председателя на Об С-Враца Румен Антов поднесе своите приветствия към всички състезатели и приятели на автомоделния спорт в България. Той прочете и поздравителен адрес от кмета на община Враца Калин Каменов. Поздрав към всички беше изпълнението на момичетата от танцовия състав към НЧ “Отец Пайсии“ 1926“ от с. Косталево. Кулминацията на вечерта беше красивата заря, която озари небето над Балкана.
Победителите по класове:

БЪГИ 1/8
Златен медал за Кристиян Костадинов от СК Кинетик – Русе , сребро за Марио Вутов от отбора на СТМК –Враца и бронз за Григор Стоичков от Асоицация на моделистите –София.

Електро БЪГИ 1/8
След оспорвана борба Марио  Вутов отново остана втори и втори златен медал за Кристиян Костадинов.

Електро ТРЪГИ 1/8
Александър Вълков от СТМК-Враца завърши надпреварата на трето място, а първи и втори са Атанас Георгиев и Стойко Нейчев от Модел Яхт Клуб Пазарджик.

Електро БЪГИ 1/10 (свободен клас)
Дебютантът в отбора на СТМК –Враца Ивайло Кулев остана четвърти, а първо място и златен медал   за Кристиян Костадинов от СК Кинетик Русе.
 
БЪГИ 1/5
Емил Карамфилов от България / Асоциация на моделистите/ спечели сребърен медал,  Alain Sarafian и Ali Bilmish завоюваха златен и бронзов медал в клас 1/5 Large scale.

БЪГИ 1/5 Short Course
З.м.с. Дамян Петров завоюва сребърен  медал,  злато за Erdal Klavuz  и четвърто място за европейския шампион  Orhan Tekkan за 2018г.

Наградите на победителите бяха връчени от Мария Георгиева –Представител на Министерство на младежта и спорта за областите Враца, Монтана и Видин.
Следващо състезание от ДП  on road – electric 3 кръг и  on road - nitro 2 кръг -  29-30 септември Враца.
10.09.2018, 20:19 часа
1001 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha