Кабинетът вдига заплатите с 10% от януари

Кабинетът вдига заплатите с 10% от януари 10-процентно увеличение на заплатите в бюджетната сфера от януари 2019 г. прогнозира днес министърът на финансите Владислав Горанов на фона на прогнозите за поскъпване на цените.
"Ако не настъпят драматични промени в макрорамката за 2019 г., както е разчетена от Министерството на финансите, ще има възможност в началото на следващата година доходите в бюджетната сфера да бъдат вдигнати с 10%", заяви Горанов в интервю за Нова тв. Според него подобно повишение ще доведе до общо повишение на доходите.
Изказването дойде ден след прогнозата на КНСБ за поскъпване на живота средно със 7 лв. на човек заради новите  цени на газ, ток и парно. Вчера "Булгаргаз" обяви, че е поискала 14% поскъпване на синьото гориво от октомври. Синдикатът пък изчисли, че за нормален живот на човек у нас ще са му нужни 595-597 лв. на месец. В същото време средният месечен доход за второто тримесечие е 491 лв.
Постъпването на живота и увеличаващата се инфлация са предвестници на кризи, коментира тази сутрин икономистът на КНСБ Мика Зайкова пред bTV.

 

 
11.09.2018, 11:18 часа
1354 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha