Осъдиха баща и син, опитали да принудят чистачка да признае за кражба

Осъдиха баща и син, опитали да принудят чистачка да признае за кражба Баща и син, съответно на 49 и 30 години бяха признати от Варненския районен съд за виновни по повдигнато спрямо тях обвинение за извършен опит в съучастие да принудят жена от специализирана фирма за почистване по домовете, противно на волята й, да признае извършването на кражба на пари от жилището им. Деянието е  извършено с употреба на сила от подсъдимите на 24 септември 2015 г. и представлява престъпление против личността, информират от пресслужбата на съда. 
Ден преди случилото се, управителят на почистващата фирма, след получаване на поръчката, извършен оглед на обекта и уточняване на дължимото заплащане, изпратил на адреса общо трима свои служители, сред които и потърпевшата.
По-късно вечерта стопаните на къщата уведомили управителя за изчезнала сума от 2000 лева, а впоследствие многократно се обаждали по телефона с настоявания за обяснение и личен разговор на място с хигиенистката. 
Веднага на другия ден жената доброволно се съгласила да отиде на адреса с намерение да изясни, че няма вина за изчезването на парите. Проблемната ситуация се задълбочила, стигнало се до физическо съприкосновение, блъскане, удари, гневни изблици и заплашителни думи. Пострадалата успяла да съобщи за побоя по мобилния телефон на шефа си, който извикал полиция на адреса. 
Двамата подсъдими са с чисто съдебно минало. Те получиха наказания от по 3 месеца лишаване от свобода за направения опит за принуда, като изтърпяването им бе отложено с 3 години изпитателен срок.
Те бяха осъдени да заплатят солидарно на пострадалата обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди в размер на 2000 лева. Районният съд оправда бащата по повдигнатото спрямо него второ обвинение за отправяне на закана с убийство.
Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.
11.09.2018, 16:50 часа
993 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha