Малина Николова откри учебната година в обновения филиал на Медицинския университет във Враца

Малина Николова откри учебната година в обновения филиал на Медицинския университет във Враца „Студентите и академичната общност са лицето и бъдещето на нашия областен град“, това каза областният управител при откриването на академичната 2018/2019 година във филиал „Проф. Д-р Иван Митев” – Враца и реновирания Комплекс за образование към Медицински университет – София.
Тя поздрави академичното ръководство, студентите, представителите на местната власт и държавните институции.
„Още през 2010 година представих на професор Маринова своята идея за преместване на филиала в сградата, която днес откриваме. Щастлива съм, че благодарение на нейната активна дейност и съдействието на академичното ръководство на Медицински университет – София, тя се реализира. Когато оценяваме приноса, трябва да отбележим, че личността е водеща и ако тя не приеме с амбиция, ентусиазъм и верни решения да направи нещата възможни, то тогава няма да бъде разбрана и подпомогната от отговорните институции. Изразявам личната си благодарност към проф. Маринова и оценявам постигнатото от нея като най-мащабната инвестиция в областта на образованието във Враца. Тук, на представителната входна артерия на областния град, се осъществи дългогодишният проект за реконструкция на подходящия сграден фонд, осигуряващ на студентите достъпност до цялата здравна инфраструктура, в която провеждат практическото си обучение “, отбеляза Малина Николова.
В обръщението си към студентите и преподавателите, областният управител пожела изключително успешна и резултатна академична година.
„Надявам се в най-кратки срокове да бъде открита и базата, предназначена за общежитие на студентите. Придобивайте опит, учете се, ползвайте целия академичен ресурс на Медицински университет – София и на Филиал „Проф. Д-р Иван Митев” – Враца“! Останете и се реализирайте тук, защото Враца разчита на Вас!“, заяви Малина Николова.
Проектът за реконструкция, преустройство, модернизация и въвеждане на енергийно спестяващи мерки на Комплекс за образование на Медицински университет – София, Филиал „Проф. Д-р Иван Митев” – Враца е на стойност 6 423 000 лева. Той е реализиран с европейско и национално финансиране по ОП „Региони в растеж“, а собственият принос на висшето учебно заведение е 3 425 000 лева.
13.09.2018, 16:20 часа
1853 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha