НИМХ издига за шеф освободения от поста проф. Брънзов

НИМХ издига за шеф освободения от поста проф. Брънзов НИМХ ще предложи две кандидатури за поста временно изпълняващ длъжността директор на НИМХ. Това заяви главният асистент Лилия Бочева, която е от протестния щаб на НИМХ пред БНР.
Учените отново издигат бившия си шеф проф. Христомир Брънзов, който беше отстранен от този пост. Втората кандидатура е на проф. Пламен Нинов, който е зам.- директор на Института.
"От проведените срещи и договорки с БАН към този момент не можем да имаме гаранции за нищо, защото много пъти в рамките на тези месеци се договарят някакви решения, които на следващия ден са променяни", каза Бочева. "Преди да пристъпим към предлагане на двете кандидатури, днес има обявена пресконференция от страна на профсъюзите в централата на КНСБ. С помощта на профсъюзите и МОН има подготвено споразумение как да се случи отделянето на НИМХ, което ние ще настояваме да бъде подписано преди да се предложат кандидатурите“, обясни Бочева.
По думите й по този начин ще се гарантират правата както на учените, които искат да напуснат БАН, така и на тези, които евентуално биха искали да останат в рамките на Академията.
"Ако това споразумение не бъде подписано от страна на БАН, във вторник поетапно ще започнем да съкращаваме дейности, защото ние сме на границата на ресурса си и не можем да продължим сагата по този начин. Най-вероятно ще се премине към нормален работен ден, защото няма как да се разпишат графици за нощни смени, други задължения. Работното време на института ще стане от 8.30 до 17.00 ч. Всички дейности, извън този интервал от време, ще бъде прекъснато. Няма да имаме пълни наблюдения. Надявам се това да не се случи", предупреди Лилия Бочева.
14.09.2018, 10:10 часа
674 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha