Претърсват офиси на фирми в София по разследване за пране на пари

Претърсват офиси на фирми в София по разследване за пране на пари

Специализираната прокуратура претърсва офиси на фирми в София, стопанисващи заведенията "Везувий" и "Сръбски ресторант Бест", известен преди време като "Кошарите". На място има жандармерия. Извършват се обиски на лица и разпити на свидетели в столицата с цел задържане на ръководните нива на организираната престъпна група.
Действията са по разследване срещу организирана престъпна група, занимаваща се с незаконно производство на цигари и пране на пари, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Разследването е прието от Окръжна прокуратура – Пловдив.
На 24 август Окръжна прокуратура - Пловдив е привлякла като обвиняеми 23 души за държане на акцизни стоки без бандерол - цигари. Те са били установени в четири незаконно работещи фабрики на територията на страната - в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан.
Общото количество на акцизните стоки без бандерол, които са били установени и иззети тогава, е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева. 
Иззети са били и всички машини и съоръжения от четирите фабрики, обслужващата ги техника - мотокари, агрегати, климатични системи, охладители. Иззети са и още 11 тежкотоварни автомобила, превозвали суровината за производство на цигарите и готовата продукция, която е била открита в тях, както и над 10 леки автомобила, свързани с производството и държането на акцизните стоки без бандерол и други веществени доказателства. Установено е било, че всяка една от фабриките за незаконни цигари е произвеждала средно около 100 000 кутии на ден. 
Към настоящия момент двама от задържаните са с мярка за неотклонение "задържане под стража", а четирима са с мярка "домашен арест".
В хода на разследването на Окръжната прокуратура в Пловдив са събрани доказателства за това, че откритите четири фабрики на територията на страната се ръководят от лица, които не са били сред задържаните първоначално от прокуратурата в Пловдив и че производството на цигари без бандерол се осъществява от организирана престъпна група.

14.09.2018, 10:52 часа
1124 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha