Пожарната в Монтана се сдоби със самолет

Пожарната в Монтана се сдоби със самолет Шестима пожарникари от Монтанско са наградени по повод професионалния празник на българските огнеборци. С демонстрация на действия при критични ситуации на площад „Жеравица” в града на Огоста бе отбелязан празникът. Стотици граждани с интерес проследиха демонстрацията. С пълно оборудване и специален костюм тук бе и 6-годишният Демир, който още не е решил дали иска да стане пожарникар.
Два дрона, самолет и още два специализирани автомобила за действия при горски пожари, е получила дирекцията в Монтана тази година. Сравнително спокойна е била 2018 г., заяви директорът на РСПБЗН комисар Венцислав Райков. Пожарите са с близо 520 по-малко в сравнение с миналата година.
180 са огнеборците в региона, а в момента тече конкурс за назначаване на нови служители. За три свободни щатни бройки в пожарната във Вършец кандидатстват 32-ма души, а 14 са се включили в конкурса за водач на специализиран автомобил.
„Разчитаме изцяло на ръководството и професионализма на хората от службите ПБЗН”, каза областният управител Росен Белчев, който лично поздрави огнеборците за порфесионалния им празник.
14.09.2018, 12:22 часа
3079 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha