Полицията в Монтана с мерки за първия учебен ден

Полицията в Монтана с мерки за първия учебен ден Засилват полицейското присъствие пред училищата и детските градини в Монтанско за първия учебен ден. 
През последните 7-8 години на територията на област Монтана няма пътно-транспортно произшествия със загинали деца. Добрата новина съобщи главен инспектор Елвис Иванов, началник на сектор “Пътна полиция”. От юни до края на август се проведе акция “Ваканция - да пазим децата на пътя”. Резултатите обяви Елвис Иванов:
"През този период са установени едно тежко пътно-транспортно произшествие, няма убити деца и едно ранено дете."
Специализирани полицейски операции се провеждат в момента на територията на цялата област. 
“Целта е да се намали пътният травматизъм с участието на деца”, съобщи старши инспектор Красимир Кирилов, началник на група “Пътен контрол”:
"Ще се извършват засилени проверки, специализирани полицейски операции, за ад могат максимално да се ограничат пътно-транспортните произшествия с участието на деца. При започването на учебната година покрай всички учебни заведения на територията на областта ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие с цел превенция и недопускане както на пътно-транспортни произшествия, така и на нарушаване на обществения ред."
През настоящата учебна година, по график, изработен от Инспектората по образование, ще се проведат беседи с учениците от началните класове, как да се предвиждат безопасно до училищата и обратно до домовете си. Извършва се проверка на пътната маркировка в Монтана, уточни Кирилов:
"За опресняване на маркировката, осветеност на същите, дали са изградени съобразно нормативните изисквания."
Областната дирекция на полицията в Монтана разпространява специални брошури с препоръки към децата, родителите и водачите на моторни превозни средства за безопасно движение. 
14.09.2018, 15:19 часа
1160 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha