Баскетболистките на "Монтана" записаха 3 победи на турнето в Гърция

Баскетболистките на "Монтана" записаха 3 победи на турнето в Гърция Отборът на "Монтана" спечели и трите си срещи от лятното турне в съседна Гърция. Шампионът и носител на Купата на България записа две победи над "Ники"/Лефкада/. В първия си мач на божествения остров възпитаничките на треньора Стефан Михайлов се наложиха над домакините с 58:53. Двубоят в зала „Клисто Гимнастирио” премина изключително оспорвано, като нито един от двата отбора не успя да поведе с разлика. Националката Цветомира Шаренкапова наниза 16 точки в коша на съперника, с които стана топ-реализатор на двубоя.
Във втората среща монтанчанки записаха успех със 71:65. На полувремето те изоставаха с 35:40, но след почивката намалиха грешките, като решаваща за победата бе четвъртата част, която спечелиха с 23:8. Американката Тейлър Мануел бе най-резултатна за "Монтана" със 17 точки.
На път за дома българският шампион премина победоносно и през Солун, побеждавайки с 66:51 местния ПАОК. На почивката гостите имаха само точка аванс 32:31, а втората част изиграха стегнато и заслужено ликуваха. След края на мача пък стана ясно, че двата клуба са постигнали споразумение за сътрудничество. Неделният ден ще е почивен за "Монтана", а от понеделник отборът подновява тренировки. На 21 и 22 септември в зала „Младост” за две контролни срещи ще дойде румънския елитен "Търговище".
16.09.2018, 15:25 часа
835 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha