Черният шоколад намалява опасността от високо кръвно налягане

Черният шоколад намалява опасността от високо кръвно налягане

Черният шоколад може да запази гъвкавостта на кръвоносните съдове и така да намалее риска от високо кръвно налягане, съобщи в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.
Чистото какао също има такъв профилактичен ефект. Той се дължи на съдържащите се в него флаваноли.
"Установихме, че приемът на флаваноли значително подобрява няколко показатели за състоянието на сърдечносъдовата система" - заявиха учени от университетската болница в Дюселдорф.
Учените установиха, че увеличаването на количеството флаваноли намалява 10-годишния риск от сърдечносъдово заболяване с 22 процента, а от инфаркт с 31 процента.
Освен в черния шоколад, флаваноли има и в ябълките. Неподсладеното какао обаче е един от най-добрите източници на антиоксиданта.

17.09.2018, 13:20 часа
627 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha