В Лом връчиха почетни звания за заслуги

В Лом връчиха почетни звания за заслуги С празнична литургия и молебен за здравето и благоденствието на гражданите на Лом, отслужена в съборния храм "Успение Богородично" от Видинския митрополит Даниил, днес започнаха тържествата по повод празника на града – 17 септември "Вяра, Надежда, Любов". 
Двама медици бяха удостоени със званието "Почетен гражданин на Лом" по време на тържественото заседание на Общинския съвет. Посмъртно бе отличен д-р Андрей Георгиев- бивш възпитаник на Ломската гимназия, който завеща 500 хил.долара на Община Лом. Средствата ще бъдат използвани за ремонт на Спортна зала „Балканиада”. Кметът на Община Лом Пенка Пенкова връчи отличието на Теодор Йончев – директор на ПГ "Найден Геров". Д-р Андрей Георгиев дари и 2 млн. долара на ПГ „Найден Геров” за подпомагане на талантливи студенти, възпитаници на гимназията.
Още един лекар получи отличието „Почетен гражданин на Лом”. Доц. д-р Антони Георгиев бе удостоен с високата награда за изключителни заслуги в областта на медицината, както и за популяризиране името на Лом. 
Със званието "Почетен знак на Община Лом" бяха наградени изявени учители, журналисти и дейци на културата за значима обществено-полезна дейност и популяризиране името на града. Библиотеката при читалище „Постоянство 1856“  също бе удостоена с почетното отличие по повод 170 години от основаването й, а ОУ „Константин Фотинов“- за 125-годишния юбилей на учебното заведение. 
Гости на тържеството бяха народните представители от област Монтана, областният управител, почетни граждани на Лом, общински съветници, кметове на кметства и много граждани.
Празничната програма продължи с откриване изложба живопис на Кирил Апостолов в галерия „Поломие”, а тази вечер, от 19,30 часа, на площад „Свобода” започва концертът на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”, със специалното участие на гайдари от оркестър „100 каба гайди”. 
17.09.2018, 15:06 часа
1018 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha