Тръмп наложи мита от 10% над внос на китайски стоки за $200 млрд.

Тръмп наложи мита от 10% над внос на китайски стоки за $200 млрд. Президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи мита от 10% над допълнителен внос на китайски стоки за 200 милиарда долара от 24 септември, предадe БТА, позовавайки се на Ройтерс и АП.
Митата първоначално ще са 10%, но ще се увеличат до 25% до края на годината, което ще даде на американските компании известна отсрочка, за да пренасочат веригите си за снабдяване към алтернативни страни, съобщи висш правителствен служител. В списъка с над 6000 вида китайски стоки, предложен от службата на търговския представител на САЩ, са включени широка гама електронни продукти, рутери, устройства, свързани с интернет, устройства за предаване и приемане на данни, изображения и глас, както и много други потребителски стоки - от мебели до чанти, прахосмукачки, строителни материали и морски деликатеси.
В декларация, с която обяви новите мита, Тръмп предупреди, че ако Китай предприеме ответни действия срещу американската индустрия или срещу фермерите, "ние незабавно ще въведем третата фаза, която е мита над допълнителен внос за 267 милиарда долара".
18.09.2018, 08:29 часа
509 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha