Митрополит Григорий беше гост на откриването на учебната година в центъра за деца в Борован

Митрополит Григорий беше гост на откриването на учебната година в центъра за деца в Борован Врачанският митрополит Григорий посети днес Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в село Борован. Делегацията на негово високо преосвещенство дойде по покана на кмета на общината инж. Десислава Тодорова и директора на институцията Ивка Лазарова. Поводът за посещението беше откриването на новата учебна 2018/2019 година.
На събитието присъстваха още заместник-кметовете на Борован Илияна Донкова и Десислава Марковска, секретарят на общината Таня Петкова, кметовете на кметствата в община Борован Илиян Буковски, Гриша Георгиев и Цено Цоловски, представители на дирекциите по „Социално подпомагане“ във Враца и Бяла Слатина, директори на училища и детски градини.
Митрополит Григорий отслужи тържествена литургия за здраве и успешно начало на новата учебна година. Кметът на Борован инж. Десислава Тодорова поздрави децата, работещите във центъра и гостите, като им пожела ползотворна и успешна нова учебна година, много здраве и търпение. Директорът на центъра Ивка Лазарова също приветства децата и всички присъстващи.
След тържествения водосвет децата от центъра и учениците от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в село Малорад изнесоха кратка художествено-литературна програма.
Десислава Тодорова лично показа условията за живот на децата от центъра, сподели за проблемите и ежедневието на децата. Митрополит Григорий и свещениците отец Димитър, отец Галин и отец Владислав се запознаха с малчуганите и проведоха разговори с тях.
 
18.09.2018, 16:11 часа
817 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha