Музеите във Видин отварят безплатно вратите си за посетители

Музеите във Видин отварят безплатно вратите си за посетители Свободен ще е достъпът до музеите в община Видин от 21 до 23 септември. С тазиинициатива местната администрация се присъединява към Европейските дни на наследството, които се организират съвместно от Съвета на Европа и Европейската комисия. В периода от петък до неделя от 9:30 до 17:00 часа ще бъдат отворени за посетители вратите на средновековната крепост “Баба Вида” и музей „Конака”.
Целта на Дните е сближаване на гражданите, за да се постигне по-добро взаимно опознаване и разбирателство, въпреки различията между тях. А също така да се осигури по-голям достъп до наследството за всички и да се насърчават хората, включвайки се в грижите за неговото опазване и популяризиране.
За първи път общината ще се включи в Международния ден на мира, който се отбелязва на 21 септември. Навсякъде в Европа по този повод ще забият камбани. Идеята е това, което искаме, да бъде популяризирано по време на Европейската година на културното наследство и да предадем на децата си ценностите на солидарността и мира.
Във Видин на този ден от 19 до 19:15 часа звукът на камбаната на катедралния храм „Св. Димитър Солунски“ ще оповести съпричастността на града с инициативата.
18.09.2018, 16:32 часа
727 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha