Светотатство! Бандити нахлуха в Роженския манастир, вързаха свещеника и разбиха с кирки стените

Светотатство! Бандити нахлуха в Роженския манастир, вързаха свещеника и разбиха с кирки стените Нагъл обир в Роженския манастир, крадци завързаха свещеника и копаха с кирки стените на светата обител в търсене на имане, предаде БГНЕС.
Районът на манастира е отцепен. Продължават следствените действия на полицията.
Покушението над Роженския манастир e станало снощи към 20 часа. Тогава шестима неизвестни нападнали намиращия се там свещенослужител, отнели мобилния му телефон и го завързали. Непосредствено след това те са извадили чукове и кирки и са започнали да разбиват една от стените на манастира. След около 20 минути усилено къртене, шестимата прекратили действията си и напуснали светата обител. 
На този етап остава мистерия какво точно са търсили нощните посетители. Полицията и кметът на Сандански отричат да са откраднати пари, икони или църковна утвар. По всяка вероятност става въпрос за набег на иманяри. 
Нападателите са били забелязвани дни по-рано в манастира като посетители. За издирването на извършителите на наглото престъпление са мобилизирани полицейски сили от Петрич и Сандански.
19.09.2018, 09:55 часа
819 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha