Министър Ангелкова беше гост на Фестивал на занаятите и изкуствата в Козлодуй

Министър Ангелкова беше гост на Фестивал на занаятите и изкуствата в Козлодуй На 14, 15 и 16 септември в Ботев парк в Козлодуй се състоя II-рият Фестивал на занаятите и изкуствата. Участниците в него бяха близо 900 (занаятчии, художници, артисти). Публиката, посетила форума, наближи  5 000 души, а фирмите, спонсорирали събитието са над 30, като, разбира се, най-голяма помощ на община Козлодуй бе оказана от АЕЦ „Козлодуй”.
Колоритен, огнен, вълнуващ – такъв беше Фестивалът на занаятите и изкуствата. И още – жизнен и изпълнен с много топлина и обич към българщината, неповторим и запомнящ се.
На официалното откриване специален гост беше министърът на туризма Николина Ангелкова.
„Приветствам усилията на местната власт да насърчава богатото културно-историческо наследство в региона”, каза министър Ангелкова.
Празниците на занаятите и изкуствата разтърсиха посетители и участници. Козлодуй се превърна в ново притегателно и самобитно културно средище.  
На закриването на събитието кметът Маринела Николова благодари от сърце на всички и сподели гордостта и вълнението, които изпитва от всичко случило се през трите приказни дни. Екипът от общинска администрация, организирал грандиозния форум, гледа вече напред – към третото издание на Фестивала на занаятите и изкуствата, който ще се състои точно след една година на същото място и по същото време.
19.09.2018, 11:49 часа
1103 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha