Важно за всички шофьори! Катаджии окупираха Оряховско шосе във Враца, спират наред /снимки/

Важно за всички шофьори! Катаджии окупираха Оряховско шосе във Враца, спират наред  /снимки/ Във Враца вече върви обявената вчера акция, с която ще бъде отбелязан Европейският ден без загинали на пътя. Той се отбелязва съвместно от Пътна полиция, Българския червен кръст и областна администрация.
В момента три патрулни автомобила и един мотор са направили засада малко над бензиностанция „БГ Ойл“ и спират всичко живо за щателна проверка. Целият трафик по Оряховско шосе към Враца е под тотален контрол, като униформените следят за всякакви нередности.
„От понеделник до неделя тече операция ТИСПОЛ за използването на колани, каски, системи за обезопасяване на деца и използване на мобилни телефони и други подобни“, съобщи началник група „Пътен контрол“ Янко Харалампиев.
Днес белите фуражки провеждат няколко паралелни акции на територията на областта по повод Европейския ден без жертви на пътя. Множество екипи снимат в града и по републиканската пътна мрежа за превишена скорост. На бул. „Мито Орозов“ срещу бензиностанция „Еко“ пък се провежда операция по метода на широкообхватния пътен контрол. По време на сутрешната акция на униформените за скорост на пътя за Оряхово при бившия ресторант „Орбита“ са снимани 84 водачи да карат над ограничението. Засечената най-високата скорост е 130 километра в час при максимално разрешени 60.
Най-честите нарушения, установени днес, са неизползването на обезопасителни колани на задните седалки и шофиране с превишена скорост. Сред първите спрени нарушители беше врачанка, която шофираше автомобил с поставено фолио на предните странични стъкла.
Акцията продължава и в момента, като към униформените се присъединиха и доброволци от БЧК-Враца и служители на областна администрация Враца, които раздават листовки и стикери с полезна информация на шофьорите.
 
19.09.2018, 13:52 часа
9254 2
Коментари

Хайки

19.09.2018, 20:32 часа
Точно така,проверки в градовете и селата защото е страшно от пияни,дрогирани,без книжки особено в ромските махали

Пецко

19.09.2018, 17:39 часа
още проверки още тея са малко постоянно да има не само из градо ми из цялата област че ми писна от мънгали и пияници да летят с тея коли все едно са шумахери крайно време да има ред в тая държава
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha