Жена скри 2000 лв. в хладилника от телефонни измамници, но пак ѝ ги откраднаха

Жена скри 2000 лв. в хладилника от телефонни измамници, но пак ѝ ги откраднаха Неизвестни откраднали 2000 лева на възрастна жена от русенското село Копривец, които тя била оставила в хладилник в дома си. Това съобщават от полицията в Русе.
Сигналът за инцидента постъпил в 18,50 часа вчера. 72-годишната жена обяснила, че на домашния ѝ телефон се обадил женски глас, който се представил за дъщеря ѝ. Тя обаче се усъмнила и прекратила разговора. Малко по-късно телефонът отново позвънил и отсреща чула мъжки глас, който се представил за полицай. Той обяснил, че тя трябва да му съдейства за залавянето на телефонни измамници. Казал й, че престъпниците имат специална машинка, с която могат да засекат къде е скрила парите. За това тя трябвало да ги събере на едно място и да ги скрие в хладилника, тъй като само там "машинката" не сработвала.
Не минало много време и измамниците отново ѝ позвънили. Този път я заплашили, че ще я наранят, ако не остави парите под табелата на село Копривец - в посока към село Лом Черковна. Жената им казала, че тръгва натам. Решила обаче да остави парите в хладилника и да отиде при кмета на Копривец. Стигнала до дома му и обяснила за телефонните разговори, като се забавила около 35 минути. След това се прибрала у дома си. Решила да си прибере парите от хладилника, но установила, че ги няма. Когато тръгвала към кмета, жената оставила вратите на имота си отключени и според нея през това време някой ги е откраднал.
По случая се води разследване.
19.09.2018, 16:35 часа
1300 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha