Некоректни работодатели от Врачанско изплатиха 329 000 лева забавени заплати

Некоректни работодатели от Врачанско изплатиха 329 000 лева забавени заплати Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на работниците си забавени заплати в общ размер на 329 000 лева, научи BulNews.bg. Това е станало благодарение на намесата на Инспекцията по труда. Възнагражденията са били забавени за дълъг минал период и са изплатени едва през август.
От инспекцията отчитат, че броят на фирмите, които забавят изплащането на заплатите, намалява, като през месеца дори няма отчетени такива. 
В последно време се подобрява организацията по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в областта. Повишава се и качеството на оценката на риска, а оттам и предприемането на адекватни мерки за предотвратяване и отстраняване на съществуващите рискове.
Продължава контролът относно работа без трудови договори и проверките на фирмите, които са потенциални нарушители на нормите, свързани със заплащане труда на работещите. Продължават и проверките в рисковите обекти и такива с висок трудов травматизъм, допълниха от инспекцията по труда във Враца.
 
20.09.2018, 11:37 часа
828 1
Коментари

веселие

20.09.2018, 20:59 часа
А колко са изсмукали от милите работници...Бедна ви е фантазията !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha