Дарение зарадва пациентите на Детското отделение във Видин

Дарение зарадва пациентите на Детското отделение във Видин Детското отделение на видинската болница получи дарение от играчки, книжки и занимателни игри, събрани от кампанията "Подарък с кауза" на общинския съвет по наркотичните вещества. Инициативата бе подкрепена от жители на Видин, Варна и София, каза психологът в организацията Боряна Ангелова.
"Събрахме около 13 чувала, пълни догоре с плюшени играчки, 10 чувала с пластмасови играчки и един огромен кашон с книжки, пъзели и различни игри. Всяко дете вече ще може да си избере в болницата, да си вземе играчки вкъщи и да се чувства щастливо", допълни тя. 
Всички играчки са изпрани, дезинфекцирани и напълно безопасни за малките пациенти. Те бяха приети от завеждащия на Детското отделение д-р Пламен Филипов.
"Този акт на внимание към децата е много полезен и ще съпътства тяхното лечение, защото децата винаги са по-емоционални от възрастните. Една играчка може да даде много голям положителен заряд, който да помогне за тяхното оздравяване", каза д-р Филипов.
Най-малките пациенти в отделението първи си избраха от играчките. Помогнаха им техните родители и доброволци от общинския младежки съвет за превенция на зависимости, които са и дарители на кампанията.
20.09.2018, 15:15 часа
1423 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha