Петима са предложени за почетни граждани на Видин

Петима са предложени за почетни граждани на Видин Пет предложения за удостояване със званието "Почетен гражданин на Видин" ще разгледа Общинският съвет на заседанието днес. Поводът е предстоящият духовен празник на Видин - Димитровден.
За удостояване с почетното звание посмъртно е предложен Видинският митрополит и и първи български екзарх Антим. Предложението е от повече от 10 институции, както и граждани. Вносител е председателят на комисията по символика Добрин Иванов. За почетен гражданин е предложен и Бърни Бончев, кмет на Видин през 30-те години на миналия век, който е също лекар и краевед. За удостояване със званието са предложени настоящият ректор на Русенския университет "Ангел Кънчев" проф. Христо Белоев и предишният проф. Велизара Пенчева, която е председател на Общото събрание на висшето учебно заведение. Заслугата им е разкриването на филиал на университета във Видин. Предложение за удостояване със званието е направено и за народния певец и солист от Ансамбъл за народни песни и танци "Дунав" - Видин Любен Петров. 
Церемонията по удостояването по традиция е на Димитровден.
23 са точките в дневния ред на днешното заседание на общинския съвет. В проекта са също отчет за изпълнението на миналогодишния бюджет, както и прогноза за необходимите средства през следващите две години. Ще бъде гласувана и промяна в списъка за капиталови разходи.
21.09.2018, 09:26 часа
1300 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha