Река от фекалии задушава с адска смрад жителите на китно врачанско селце /снимки/

Река от фекалии задушава с адска смрад жителите на китно врачанско селце /снимки/ Преливаща помийна яма задушава с адска смрад жителите на врачанското село Згориград, научи агенция BulNews. Фекалии се стичат директно на главната улица. За проблема сигнализира редовен читател на BulNews.bg за рубриката „Ти, репортерът“.
Скътаното в подножието на Врачанския Балкан село е сред най-предпочитаните за живеене, но заради наклонения терен и високите подпочвени води голяма част от септичните ями се пълнят бързо и преливат улиците. Миризливият проблем датира от доста време, но в последните няколко години повечето от жителите на Згориград са се справили с него. Смрадлива обаче си остава обстановката на къща №25 на главната улица в селото.
„Положението е ужасно! Септичната яма на живеещите в тази къща прелива на улицата от години. Колкото и забележки да им се правят, нещата не се променят. В горещите летни дни вонята е непоносима, а нощем не можем да си отворим прозореца от смрад, мирише непоносимо на лайна“, разказва читателят ни.
Репортерска проверка установи, че наистина има изтичане на отходни води по улицата, които най-вероятно са от септичната яма в близост до външната чешма в двора на къщата.
Хората призовават контролните органи да си свършат работата и да принудят живеещите в къщата да се справят с проблема.
 
23.09.2018, 09:00 часа
5787 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha