Вижте какви температури ни очакват през уикенда

Вижте какви температури ни очакват през уикенда Денят на Независимостта ще е най-топлият през отиващата си седмица с температури около и малко над 30 градуса. През деня ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Атмосферното налягане ще остане без същиствена промяна и ще е по-високо от средното за месеца.
В Източна България ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°, за София – около 28°, гласи прогнозата на НИМХ. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24-26°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°.
През следващите дни времето ще бъде доста динамично, с чести промени на вятъра и температурите. От неделя нататък започва плавно захлаждане, което ще продължи до средата на следващата седмица, когато дневните температури ще са около 13 градуса.
До вторник ще е почти без валежи, с променлива облачност. През нощта срещу неделя вятърът от северозапад временно ще се усили, в Източна България по-късно в неделя ще стане североизточен. Температурите ще се понижат, повече в Северна и Източна България. Още вечерта вятърът ще отслабне и през нощта срещу понеделник ще се смени с югозападен.
В понеделник температурите временно ще се повишат. През нощта срещу вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. Във вторник ще бъде доста ветровито и ще нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижават. Захлаждането ще създаде условия и за снеговалежи в най-високите части на Рила и Стара планина.
В края на другата седмица над Черноморието ще има условия за развитие на циклон, с който в тази част на страната ще паднат значителни валежи.
22.09.2018, 08:05 часа
801 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha