Заловиха ТИР с контрабандни цигари и ракия на Дунав мост 2 край Видин

Заловиха ТИР с контрабандни цигари и ракия на Дунав мост 2 край Видин Шофьор на товарен камион с българска регистрация превърнал кабината на влекача в импровизиран склад за ракия и цигари в търговски количества, разкриха инспектори от Митница Лом при проверка на излизащото от страната превозно средство на 20 септември около 9 часа сутринта.
По документи камионът превозвал хладилна техника от България за Белгия. При проверката в шофьорската кабина митническите служители са открили множество стекове с пластмасови бутилки, носещи етикети на минерална вода. Намерени са и петлитрови кутии от вино. Установено е, че всички бутилки, както и кутиите от вино, са пълни с ракия, за която водачът нямал документи за произход и платен акциз. Общото количество е 110 литра. Проби от алкохолния продукт са изпратени за лабораторен анализ.
Освен ракията под леглото в шофьорската кабина митническите служители намерили 450 кутии цигари с българска акцизен бандерол. Водачът се опитвал да изнесе тютюневи изделия в търговски количества без изискуемият по закон опростен придружителен документ.
Акцизните стоки са задържани в склад на Митница Лом, а срещу шофьора на камиона е образувано административнонаказателно производство. 
22.09.2018, 13:55 часа
2326 1
Коментари

!!!

22.09.2018, 20:56 часа
Колегата доста се е отнесъл и аз го поздравя с песента на Т.К 100 кила ракия давам...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha