8 сигнала на тялото, които алармират за камъни в бъбреците

8 сигнала на тялото, които алармират за камъни в бъбреците Подозрението за появата на някакво заболяване обикновено се основава на някои симптоми, които могат да служат като "показатели" в дадена ситуация.
Трябва да знаете обаче, че 1 или 2 симптома не винаги могат да се разглеждат като определящи фактори. Те трябва да служат само като сигнал за необходимостта да се консултирате със специалист.
Днес ще разгледаме някои тревожни фактори, които издават проблеми с бъбреците.
Наличието на камъни в бъбреците е много сериозно и опасно заболяване, което може да доведе до запушване на пикочните пътища и сериозно да усложни уринирането, предизвиквайки силна болка.
Размерите на тези нежелани формирования могат да варират в зависимост от индивидуалните характеристики на организма и причините за появата му. За да се избегнат сериозни усложнения и появата на инфекция, появата на бъбречни камъни трябва да бъде своевременно диагностицирана и да започне подходящо лечение. 
1. Болезнено и често уриниране
Експертите препоръчват да се обърне внимание на всички промени в процеса на уриниране, тъй като те са първите, които предупреждават за опасностите. А появата на болка в корема и необходимостта от често уриниране много често показва началото на процеса на образуване на камъни в бъбреците.
2. Болки в гърба
Честата и силна болка, особено ако се усеща от едната страна на гърба, може да служи като индикатор за запушване на пикочните пътища от формиращите камъни. Понякога болката може да пулсира.
3. Гадене и повръщане
Когато твърде често се появяват тези симптоми и не се дължат на неправилно хранене или използването на некачествени продукти, подобни "показатели" могат да сигнализират за наличието на камъни.
В такива случаи ефективността на процеса на отстраняване на токсините от тялото се намалява, което води до вътрешно отравяне, което причинява първото гадене, а след това и повръщането.
4. Кървави следи в урината
Следи от кръв, които се появяват в урината в подобен период - това е много тревожен симптом, който изисква ранна консултация със специалист. Такъв симптом може да показва както появата на проблем с бъбреците, така и развитието на друга сериозна и опасна инфекция.
При наличието на камъни урината ви може да получи кафяв, червен или розов нюанс, който най-често се наблюдава в случаите, когато уретрата е почти напълно блокирана.
5. Миризмата на урина става интензивен
Силната миризима на урина се появява поради високата концентрация на токсини, които се отделят неправилно - поради периодично запушване на уретера. Такава ситуация може да доведе до бързо развитие на патогенни бактерии и появата на различни инфекциозни заболявания.
6. Седенето става болезнено и неприятно 
Усещането за дискомфорт в седнало положение е още един симптом за камъни в бъбреците.
7. Втрисане и треска
8. Възпалителни процеси.
22.09.2018, 16:03 часа
1098 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha