Янка Тъпото скочи на кмета на Мездра, но интелектуалните й запаси свършиха бързо и загуби битката със Събков

Янка Тъпото скочи на кмета на Мездра, но интелектуалните й запаси свършиха бързо и загуби битката със Събков Кметът на община Мездра инж. Генади Събков шокира мездренските общински съветници с изненадващото предложение таксите за ползване на всички общински спортни имоти и обекти да бъде символична – 1 лв. на час. След като законът не позволява безплатно ползване, градоначалникът предложи грижите за спортуващите да не са декларативни, а реални. Анализът на приходите на общинските спортни клубове показва, че те съществуват благодарение на финансовата помощ на общината. Това бяха мотивите на Събков да поиска узаконяване на общинската подкрепа за местния спорт.
На фона на всеобщата загриженост истинско недоумение предизвика реакцията на председателя на Общинския съвет в Мездра Яна Нинова. „Янка Тъпото“, както я нарича част от обществеността в железничарския град, успя за пореден път да покаже скромните си интелектуални и управленски възможности. Това стана в момент, в който госпожата реши да обясни на присъстващите общински съветници и на гражданите, наблюдаващи заседанието на Общинския съвет директно на своите телевизионни екрани, защо няма да подкрепи Наредбата за реда за разпореждане, управление и ползване на спортни имоти, обекти и съоръжения – общинска собственост.
Нинова настояваше, че има правна колизия между текстовете в Наредбата и явни фактически грешки. Твърденията й и правната й некомпетентност доведоха до кикот в залата и недоумяващи погледи между всички представители на политическите сили в мездренския парламент. „Шефът“ на Нинова на политическата сцена на ГЕРБ – д-р Ивайло Тодоров, отново доказа, че денталната медицина и политиката нямат нищо общо, прехвърляйки вината за несъществуващата „правна колизия“ на общинарите.
Черешката на тортата беше изказването на Нинова, че Наредбата след внесената от Събков поправка, трябва да престои още месец на сайта на Общината, защото така изисквал Законът за нормативните актове!!?
Явно тригодишен стаж като председател на Общински съвет за някои хора е твърде кратък срок, за да схванат елементарни правила и норми в местното самоуправление.
В крайна сметка, след 15-минутна пауза, в която съветници и администрация бистриха наредбата, документът бе приет с 11 гласа „За“. „Против“ приемането на наредбата нямаше, а двама съветници не пожелаха да дадат ясен отговор и се въздържаха. 
За пореден път обаче Алеко Константинов доказа, че е наш съвременник, но този път неговият герой Бай Ганьо бе захвърлил потурите и мускалите с розово масло, и е навлякъл шарени поли.
27.09.2018, 10:40 часа
4672 2
Коментари

Стефан

27.09.2018, 11:13 часа
Не е лесно да ходиш по тази земя...

Така се прави

27.09.2018, 10:46 часа
Добър пример за община Враца, която дава на спортните клубове жълти стотинки, но пък таксите за ползване на спортните обекти са като за бизнесмени...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha