"Старт М"/Криводол/ триумфира в рали кроса в Мадан /снимки/

"Старт М"/Криводол/ триумфира в рали кроса в Мадан /снимки/ "Старт М" спечели първата отборна титла в рали кроса в историята си. При първото си участие в шампионата тимът от Криводол стана първенец на България. Това стана възможно, след като "Старт М" победи в отборното в 5-ия кръг от държавния шампионат на пистата в Мадан. 28 пилоти взеха участие в двудневната надпревара в бойчиновското село. 
Светослав Манастирски победи при най-мощните. В „Дивизия 1” пилотът на "Старт М" с "Митсубиши Лансер" видя първи карирания флаг. На старта колоната поведе Емил Минчев от "Старт М". "Субару"-то на Минчев, който днес има рожден ден, се изстреля от втора позиция. Грешка в един завой позволи на Манастирски да го задмине. Трети завърши друг пилот на криводолския тим Радослав Николов с "Ауди" S2.
„Много съм радостен от победата. Имахме проблеми с колата, но успях да задмина Минчев, който отвори завоя. Съжалявам, че Иван Живков не успа да продължи на финала, за да стане здрава битка. Гледаме напред и чакам с нетърпение състезанието във Видин. Там ще се реши първото място”, заяви водачът във временното класиране, републиканския шампион, Светослав Манастирски.
В „Дивизия 2” с предно предаване при отсъствието на водача и шампион за тази година Ивайло Йончев от Ботевград, победата взе Владимир Димитров от АМК Ботевград с "Хонда Сивик". Той спечели борбата с пилотите на "Старт М" – Пламен Цветанов с "Опел Астра" и Георги Василев с "Хонда Сивик".
Въпреки, че счупи скоростна кутия на Лада-та Цветелин Велков от "Старт М" победи в „Дивизия 3” със задно предаване. Недялко Неделков с "Форд Сиера" и Николай Милетие с "Лада", и двамата от "Живо Моторспорт" /Видин/ също се качиха на почетната стълбичка.
В клас „Лада” на първите три места са – Цветелин Велков, Николай Милетиев и Тошко Петров от видинския тим. За най-атрактивен състезател купата взе Иван Живков – Пожарния, а купата в памет на „Александър Атанасов” бе присъдена на Емил Минчев.
Отборният победител в Мадан е АСК "Старт М" 2 /Криводол/ следван от първия тим на криводолчани и АСК Жико Моторспорт 2. „Убедително представане на нашия клуб.Момчетата спечелиха пет от шестте състезания. Радостен съм, че в първата година, като нов клуб сме шампиони. Благодаря на кмета на община Бойчиновци Светлин Срететниев, че за втора път този сезон прие кръг от рали кроса”, заяви президентът на "Старт М" /Криводол/ инж. Спас Спасов.
Светлин Сретениев награди победителите в „Дивизия 1” и връчи отборната купа на "Старт М".
„Чистита на инж. Спас Спасов победата на Старт М в Мадан и за това, че стават отборен шампион на България в рали кроса. Община Бойчиновци винаги е обърната с лице към спорта и за пореден път го доказахме”, заяви Сретениев. Общинският съветник от Бойчиновци Съботин Кошаджиев, Петър Вишинки, директор дирекция в общината и кметът на Мадан Валентин Георгиев наградиха призьорите.
На 20 и 21 октомври във Видин ще се проведе последното състезание по рали крос за 2018 година. 
30.09.2018, 18:45 часа
2361 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha