Нашенци дават по 100 000 евро за ловен тур в Африка

Нашенци дават по 100 000 евро за ловен тур в Африка Българи с високи финансови възможности дават по 100 хил. евро за ловен тур в Африка, разказа собственик на туристическа фирма, организиращ такива специализирани пътувания до страните от Черния континент, пише "Монитор".
В последните години се наблюдава раздвижване на интереса към лова в Африка, който е много специфичен, обяснява той. Според него една от причините е, че ловът и в България вече не е евтино хоби и става все по-скъп.
Затова и хората, можещи да дават такива пари, пък предпочитат да отидат на места и за дивеч, каквито нямаме в нашата страна.
„В Африка ценово най-достъпни дестинации за сафари са Намибия и Южна Африка. Ловът на антилопи е най-разпространен и евтин. Нататък по ценовата листа идват по-специфичните животни и т. нар. голяма петорка - лъв, бивол, слон, леопард хипопотам или носорог. Доста нашенци с финансови възможности ходят на такъв лов. Сумарно ловът й излиза над 100 хил. евро“, уточнява бизнесменът
Най-евтината такса за отстрел на дивеч в Африка е 150 евро за антилопа или прасе, което е поносимо, защото у нас те вече я доближават и даже на места я надхвърлят. По думите му по-достъпните оферти са за 7-дневни турове, които струват по 1260 евро, като цената включва настаняване, храна, нощувки и транспорта на място, предварителна обработка на трофеите. Самолетният билет и таксата за отстреляните животни обаче се плащат отделно.
Според нашенеца, в известна степен Намибия е по-предпочитана, защото няма големи температурни разлики. В зависимост от района на лова в Южна Африка обаче през зимата температурата може да варира от -15 до +35 градуса.
В още много страни се организират сафари - Замбия, Мозамбик, Танзания, Зимбабве. Те обаче са по-скъпи и се ходи на лов за по-специфични видове животни и за трофеите се плащат много по-високи такси. Мозамбик се слави с най-ценните си биволи, Замбия - с лъвовете, в Зимбабве - със слоновете. Тези дестинации обаче са за опитни ловци, които знаят какво искат и къде да го търсят. За начинаещите се препоръчва да започнат с лов на антилопи, добавя туристическият експерт.
Той обясни още, че българи ходят на ловен туризъм и в Европа. Там търсят типично нашата гонка за лова на дива свиня у нас. Малко държави обаче организират подобни неща. Това са Румъния, Македония, Чехия, Унгария - избирателно. В Австрия ловът на гонка е само веднъж в годината. В Германия пък не се прилага, освен на територията на частно стопанство с точна територия и собственост. Там няма наети ловни територии, обяснява бизнесменът.
01.10.2018, 10:13 часа
546 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha