Вижте колко пари дават от община Враца за борбата със снега тази зима

Вижте колко пари дават от община Враца за борбата със снега тази зима Община Враца обяви обществена поръчка за зимно поддържане на общинска пътна мрежа за сезон 2018/2019г., научи агенция BulNews.
Предвидената сума за почистването на близо 90 километра от пътната мрежа на територията на общината е 137 500 лева без ДДС или 165 000 лева с ДДС. От местната управа поясняват, че обществената поръчка включва почистване от сняг и лед, третиране против заледяване (опесъчаване) на пътните настилки и поддържане на пътищата при зимни условия.
Оферти от общината ще приемат до 25 октомври.
Интересно в поръчката е заложеното изискване кога да започне снегопочистването. В документите пише, че машините трябва да излизат „при снеговалеж и натрупване на снежна покривка с дебелина 10 сантиметра“.
Фирмата, която спечели обществената поръчка, ще може да ползва инертни материали и техническа сол само след съгласуване с общината. От документацията се вижда, че това ще става когато има „общо обледяване в резултат на поледици“ и при „стръмни, тесни и характерни пътни участъци“, пише в обществената поръчка.
Остава да се надяваме на мека зима, за да не се окажем пак изненадани и за поредна година да попаднем в снежен капан.
04.10.2018, 08:40 часа
3220 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha