Севернокорейски хакери се прицелиха в банки по цял свят

Севернокорейски хакери се прицелиха в банки по цял свят Хакери от Северна Корея са се прицелили предимно към банки със световна репутация по цял свят. Това разкрива водеща компания по сигурността, която остава в анонимност.
Знае се, че фирмата е била назначена от ФБР, за да направи анализ на опасността от азиатската държава. Поводът е било разследването срещу севернокорейския хакер Парк Джин Хйок. От компанията по сигурността са установили, че всъщност към банките се е прицелила цяла група от хакери от страната.
Санкциите срещу Северна Корея пък само са мобилизирали допълнително онлайн престъпниците. Все още обаче не се разкриват имената на банките, които са в опасност. В медийното пространство в Китай пък вече се появиха документи, които разкриват каква всъщност е схемата, която използват хакерите.
От фирмата по сигурността FireEye припомянт, че исторически Северна Корея има своите странни начини да се справя, когато икономиката ѝ е заплашена. Компанията напомня за произвеждането на наркотици, фалшифицирането на валути и други подобни действия, използвани от властимащите в Северна Корея в недалечното минало. От FireEye вярват, че хакерските действия срещу банките са идентичен ход.
04.10.2018, 10:51 часа
499 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha