Европейски шампион бе гост на най-стария турнир по джудо в България /снимки/

Европейски шампион бе гост на най-стария турнир по джудо в България /снимки/ С участието на 252 състезатели днес в зала „Огоста” в Монтана бе открит XXV международен турнир по джудо, организиран от СК "Слава’83".
Освен най-добрите български клубове в състезанието се пуснаха отбори от градовете Джерджински (Русия), Вилденхаус (Германия), Калафат (Румъния) и сръбските Зайчар и Бор. Сред официалните гости в залата бе и двукратният европейски шампион по джудо (2010, 2013) Ивайло Иванов. 24-годишният национал е възпитаник на СК Слава’83.
„Никога няма да забравя от къде съм тръгнал. Дължа много на този клуб и на треньора Ташко Танов и му пожелавам преди всичко здраве и много успехи, титли и медали”, заяви Ивайло Иванов. Специално за това събитие от Германия пристигна друг голям шампион на монтанския клуб Иво Методиев. Гости на най-стария турнир в България бяха още професор д-р Ангел Божичков, генералният секретар на федерацията по джудо Христо Маев, спортния директор на федерацията Спаска Илиева и спортният директор на БФ Самбо Весела Ванкова.
На официалното откриване кметът на Монтана Златко Живков пожела успех и феърплей на състезателите и треньорите и връчи на треньора и президент на СК "Слава’83" Ташко Танов специална купа по случай 35 години джудо в Монтана.
„Радвам се, че толкова много млади хора има тук”, заяви развълнуван Танов. Турнирът за пореден път събра най-близките му хора съпругата Здравка, синовете Дидо и Тоти и внучката Здравка, която също е национална състезателка по джудо и самбо. 
06.10.2018, 14:11 часа
2858 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha