Една трета от английските ученички са жертва на сексуален тормоз

Една трета от английските ученички са жертва на сексуален тормоз Едно на всеки три момичета в Обединеното кралство е било обект на някакъв вид сексуален тормоз на улицата или на друго обществено място, докато е било облечено в училищна униформа, съобщи Би Би Си. 
Според наскоро разпространено изследване пък две трети от момичетата са получавали „нежелано сексуално внимание“. Вероятно една от причините е самата ученическа униформа, която привлича внимание.
Данните идват от доклад на благотворителната организация за защита на децата Plan International UK и в него се казва, че много от момичетата са се примирили и приемат уличния тормоз за „част от порастването“.
След разпространението на данните в публичното пространство, от организацията заявиха, че е важно за обществото случайните свидетели на посегателства, насилие или тормоз от всякакъв вид да му се противопоставят и да не го оставят незабелязано. 
Данните за доклада са извлечени на база на проучване сред повече от 1000 момичета, тийнейджърки и млади жени. В проучването са участвали и учители и училищен персонал – като преки свидетели. 
Според данните: 
- 66% от момичетата в Британия заявяват, че са получавали нежелано сексуално внимание или физически контакт на обществено място; 
- 35% от момичетата отбелязват, че са изпитвали нежелан контакт със сексуален смисъл – били са докосвани, търкали са се в тях или са ги сграбчвали; 
- Съвсем малки момичета – на 8 години – са описвали как са били свидетели на подобни инциденти, като някои от тях заявили, че самите те са били жертви; 
- Повече от една трета от момичетата са изпитвали нежелано сексуално внимание – зяпали са ги, подвиквали са или са подсвирквали след тях, докато са били облечени в училищна униформа; 
- Една четвърт заявяват, че са били снимани от непознати, без тяхно желание и съгласие. 
В доклада има включени и неанонимни истории, между които е и тази на 19-годишната Малика от Бирмингам, която разказала, че е била следвана от непознат в автомобил, докато ходела сама. 
„Телефонът ми беше обърнат наопаки, докато се преструвах, че говоря по него, но все пак се престорих, че говоря с баща си и че той е на път към мен, за да ме прибере“, разказва Малика, допълвайки: „Сега родителите ми са много по-притеснени, когато излизам от вкъщи“. 
18-годишно момиче пък обяснява, че според нея тормозът е част от уличната култура на момчетата и мъжете. Нейният баща ѝ заявил: „Нали знаеш какви са мъжете“. 
Друго момиче – на 17, заявява: „Това вече стана нещо нормално“. 
08.10.2018, 14:50 часа
809 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha