Вижте кои заразни болести мъчат врачани

Вижте кои заразни болести мъчат врачани За изминалата седмица 5 жители на Враца са пипнали заразни вируси, съобщиха от регионалната здравна инспекция.
Четирима врачани са паднали болни от туберкулоза, а един е повален от салмонелоза. Туберкулозата е заболяване, което ако не се лекува води до смърт при повече от 50% от инфектираните. Най-застрашени от заразяване и заболяване са живеещите и работещите в едно помещение с болния, но не всеки контактен се разболява. От туберкулоза страдат предимно хора с потисната имунна система. Предразполагащи фактори са непълноценното и нерационалното хранене, стресът, преумората, злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето, т.е. всичко, което срива защитата на организма.
Разболелите се от остри респираторни заболявания и грип за изминалата седмица пък са 17 на 10 000 души, като стойностите са значително под епидемичните.
През изминалата седмица здравните власти са извършили 57 проверки по текущ контрол, като инспекторите не са установили нарушения. Направени са и 55 проверки по контрола за тютюнопушенето. Проверени са 16 обекти за хранене и развлечения, 11 детски и учебни заведения, 23 лечебни и здравни заведения и 5 закрити обществени места. За периода няма установени нарушения на въведените забрани и ограниченията на тютюнопушене в закритите и някои открити обществени места.
 
10.10.2018, 08:25 часа
1449 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha