Парламентът одобри оставката на Николай Нанков като депутат

Парламентът одобри оставката на Николай Нанков като депутат Парламентът одобри оставката на бившия регионален министър Николай Нанков като народен представител. Това решиха депутатите с 102 "за" и 2 "въздържал се".
В решението за оставката се посочва, че мотивите са лични.
Нанков се върна в Народното събрание като депутат от групата на ГЕРБ, след като освободи министерския пост заради катастрофата край Своге.
Нанков ще се върне в регионалното министерство като заместник министър. Все още не е ясно какви ще са ресорите му, но той заема поста, за да продължи дейности, с които е започнал.
Оставката му беше гласуване като първа точка в парламентарното заседание днес.
Дебатът в зала се завихри между ГЕРБ и БСП заради твърденията, че оставката е, за да заеме поста зам-министър.
"ГЕРБ заставаме твърдо зад професионалиста Николай Нанков. Зад човек, зад който застана всяка професионална общност", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и допълни: "Подкрепяйте експертизата на Николай Нанков, той ще бъде с отворена врата към всеки кмет, независимо от политическата му принадлежност. Това ще продължи да прави и занапред", заяви Цветан Цветанов.
"Познавам Николай Нанков преди да стане министър. Проблемът ми не е той, а думата отговорност. Не става дума за отговорност, а за смяна на местата", посочи Антон Кутев от БСП.
10.10.2018, 10:09 часа
757 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha