БСП внесе сигнал до главния прокурор за спиране на концесията на Летище София

БСП внесе сигнал до главния прокурор за спиране на концесията на Летище София БСП внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за спирането на концесията на Летище София. Според тях това се прави в нарушение на закона. Депутатът от БСП Елена Йончева припомни, че според чл. 24 от Закона за концесиите не се допуска концесия, при опасност за националната сифурност на страната.
"Има противоречие със Закона за концесиите. Летище София е 100% държавна собственост. Освен това миналата година са минали 6,5 млн. пътници, то е на печалба, а се отдава на концесия. В конкретния случай то не се продава, а подарява", подчерта Филип Попов.
„По отношение на летище София от 2009 година е записано, че то е обект от национална сигурност. То е най-голямото в България, то е многоцелево. Издадени са редица лицензи и е част от критичната инфраструктура“, аргументира се той.
Върховенството на закона в една правова държава трябва да се спазва, заявиха от БСП.
„Миналата година концесията беше спряна от служебното правителстелство, защото имаше опасениям, че е застрашен а националната сигурност на страната. Имаме законовото и морелното право да искаме спирането на тази концесия“, припомни Елена Йончева.
Очакваме българската прокуратура да си свърши работата.
10.10.2018, 13:09 часа
1176 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha