Натопиха казанджии, че изливали джибри в река във Врачанско

Натопиха казанджии, че изливали джибри в река във Врачанско Музовири натопиха казанджии, че замърсяват река във Врачанско с джибри, научи агенция BulNews. 
Сигналът е подаден през септември в Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца. 
Мъж се обадил на зеления телефон на екоинспекцията и заявил, че в реката, преминаваща през село Паволче, се изливат отпадни продукти от варене на ракия. Еколозите веднага съобщили на кмета на селото Емил Василев и тръгнали да проверяват оплакването. 
В присъствието на управника инспекторите са извършили обход на района на бившето опитно поле и казана за варене на ракия, собственост на „Феник“ ЕООД. По време на обиколките по поречието й обаче никой не видял изхвърлени отпадъчни продукти, нито в коритото на реката, нито по брега или около казана. Еколозите дали предписание на фирмата да им представи документи, удостоверяващи извозването и предаването на отпадъчния материал от варенето на ракия. Оказало се, че от фирмата имат договор с „Хави“ ЕООД за събиране, транспортиране, временно съхранение и оползотворяване на отпадъци от дестилация на алкохол. 
 
11.10.2018, 08:30 часа
3805 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha