Провал на кмета на Враца с предложенията за шефове на „Тролейбусен транспорт“ и Кожното, свикват спешно общинския съвет

Провал на кмета на Враца с предложенията за шефове на „Тролейбусен транспорт“ и Кожното, свикват спешно общинския съвет Агенцията по вписванията удари звучен шамар на кмета на Враца Калин Каменов, научи BulNews.bg. Тя е отказала да впише в регистрите си новите управители на „Тролейбусен транспорт“ и Центъра за кожно-венерически заболявания. До там се стигна, след като общинският съвет гласува машинално и без да обмисли предложенията на градоначалника.
Припомняме, че на предишната сесия на местния парламент в края на миналия месец сенаторите одобриха на ръководните постове да бъдат назначени съответно Виктория Христова и Иво Николов, предложени от Калин Каменов. Нито един от тях обаче няма да седне на шефския стол, заради различни нередности.
Най-голям е гафът на местната администрация с предложения за шеф на Кожното във Враца. Кметът Калин Каменов предложи за временен началник досегашния счетоводител на здравното заведение. От Агенцията по вписванията обаче са категорични, че той не покрива необходимите изисквания за поста и отказали да впишат името му в регистъра.
Такова е решението им и за другото предложение на градоначалника – това за временен управител на „Тролейбусен транспорт“. Мотивът на институцията е, че в съществуващият към настоящия момент учредителен документ като управител на тролейбусната фирма в града под Околчица продължава да фигурира Чавдар Константинов Николов. За изпълнение на изискванията на Търговския закон е необходимо да се извърши промяна в учредителния акт на „Тролейбусен транспорт”. Това обаче може да стане само след решение на общинския съвет.
По този повод днес е свикано извънредно заседание на местния парламент. На него съветниците трябва да отменят договора от 2007 година и да приемат учредителен акт на тролейбусната фирма. На извънредната сесия местният парламент ще възложи на управителя на „Тролейбусен транспорт” да предприеме необходимите действия за вписване на промените в Търговския регистър при Агенцията по вписванията.  
Новите управители трябваше да изпълняват временно ръководните длъжности до провеждането на конкурс за избирането на нови управители, тоест за срок не повече от три месеца. И двамата бивши управители - Николай Вълков на „Тролейбусен транспорт“ и д-р Магдалена Петкова на „Център за кожно-венерически заболявания“ си подадоха оставките по различни причини. Вълков се отказа от ръководния пост след като премина през конкурс и го спечели, но не бе избран за управител от общинския съвет. Д-р Петкова се оттегля, заради законова промяна, с която леглата в лечебното заведение от 10 в момента трябва да станат 5.
 
11.10.2018, 15:29 часа
5881 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha