Майка и дъщеря хвърлиха новородено през терасата си в Перник

Майка и дъщеря хвърлиха новородено през терасата си в Перник Окръжна прокуратура - Перник е внесла в съда обвинителен акт срещу Ваня Т.  на 46 години и Симона И. на 21 г. - майка и дъщеря, за извършено от тях в съучастие тежко престъпление - умъртвяване на новородено дете, съобщиха от институцията. Двете живеят заедно с майката на Ваня и болния й брат в апартамент, намиращ се на седмия етаж в жилищен блок в квартал "Тева".
В края на 2016 г. Симона забременяла и споделила това само с майка си. Двете решили да скрият бременността от своите близки и от съседите и да умъртвят детето след раждането му.
Симона не търсила медицински грижи и помощ за проследяване на състоянието си. Вечерта на 13 август миналата година Симона родила в тоалетната дете от мъжки пол. Показала на майка си новороденото, с думите "махни го, изхвърли го". Ваня Т. го взела и го поставила в пластмасова кофичка, освен това почистила следите от раждането в тоалетната, за да не разберат близките им. Тя изхвърлила бебето от терасата, заедно с плацентата и кърпичките, с които почиствала следите.
Новороденото паднало от терасата на седмия жилищен етаж в затревена площ на междублоковото пространство. Около 19:45 ч. жена, живуща в съседния блок, забелязала от терасата две едри кучета да душат около тялото на изхвърленото новородено, за което първоначално предположила, че е кукла. Съпругът й отишъл да провери. На място мъжът установил, че това е новородено дете, без признаци на живот, поради което сигнализирал на тел. 112.
От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е установено, че детето живяло около пет-десет минути, родено е зряло и жизнеспособно. Смъртта му е настъпила бързо, била е неизбежна и се дължи на съчетана черепно-мозъчна и коремна травма и счупване на двете бедрени кости и гръден прешлен.
По делото е била извършена ДНК експертиза, доказваща, че Симона И. е биологичната майка на новороденото дете.
Предстои делото да продължи в съда.
11.10.2018, 16:02 часа
4119 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha